Zoeken

Marokkaanse minister betaalt ziekenhuiskosten Raïs Ahmad Bizmaoun

6 december 2021 - 21:40 - Wereld

©

De Marokkaanse minister van Jeugd, Cultuur en Communicatie, Mohamed Mehdi Bensaïd, heeft ermee ingestemd de ziekenhuiskosten van de Amazigh-artiest Raïs Ahmad Bizmaoun te dekken.

De minister heeft positief gereageerd op een verzoek van parlementslid Khadija Arouhal van de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS), die verzocht om de hospitalisatiekosten van Amazigh-artiest Raïs Ahmad Bizmaoun te dekken, aldus Bayane al Yaoume. De minister verzekerde dat hij de medische kosten van dit icoon van de traditionele Amazigh muziek volledig zou betalen.

Lees ook: Het mooi gebaar van koning Mohammed VI (video)

Parlementslid Khadija Arouhal heeft de minister van Jeugd, Cultuur en Communicatie schriftelijk om hulp gevraagd voor deze grote artiest, wiens gezondheid kritiek is. Hij wordt behandeld in een privé-kliniek in de stad Agadir, aldus dezelfde bron. De afgevaardigde bedankte vervolgens minister Bensaïd, die zijn woord hield en de familie van Bizmaoun meedeelde dat hij voortaan alle kosten van het verblijf van de Amazigh-artiest in het ziekenhuis voor zijn rekening zou nemen.

Raïs Bizmaoun, geboren in 1948 en lid van de stam Ihahan, ging naar de Koranschool en daarna naar de lagere school. Na de dood van zijn vader werd hij gedwongen de school te verlaten en op bouwplaatsen in Tafraout te werken, een ervaring die hem inspireerde tot het schrijven van het beroemde lied "Ajdig nk allouz ifgigak ouameln", volgens de Facebook-fanpagina van de artiest.

Lees ook: Koning Mohammed VI betaalt medische kosten Touria Jabrane

In zijn liedjes snijdt Raïs Bizmaoun sociale, educatieve en psychologische kwesties aan. Zijn eerste album getiteld "Oufighd Izoukad" was een groot succes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team