Zoeken

Sprankje hoop voor familie Megri

17 januari 2022 - 21:40 - Cultuur

©

De zaak met betrekking tot de uitzetting van de broers Megri uit het huis te zetten dat zij al een halve eeuw huren in de Kasbah des Oudayas in Rabat, wordt door minister Mohamed Mehdi Bensaid van Jeugd, Cultuur en Communicatie behandeld. Met het doel een oplossing te vinden, ontving hij Younes en Mahmoud Megri afgelopen vrijdag in zijn kantoor.

Bij de samenkomst verklaarde Mohamed Mehdi Bensaid een oplossing te willen vinden voor het geschil, in overleg met de eigenares - beeldend kunstenares Leila Benabdeljalil en dochter van oud-minister Abderahim Benabdeljalil - en volledig in overeenstemming met de wet, zo meld Alyaoum24. Hij kondigde ook de oprichting aan van een Sociaal Actie-instituut voor Kunstenaars om een definitieve oplossing te vinden voor dergelijke problemen.

Lees ook: Broers Megri uit hun huis gezet in Rabat (video)

De eigenaar van het huis stapte naar de rechter omdat ze de woning terug wenst. Het resultaat is een uitzettingsbevel tegen de familie Megri, die het huis al meer dan 50 jaar bewoont.

De familie reageerde met onbegrip. Wafae Bennani, weduwe van wijlen Hassan Megri, vertelde aan de elektronische krant dat Abderahim Benabdeljalil nooit bereid was met haar familie te praten, ondanks het aanbod om de huur te verhogen of zelfs het huis te kopen om het conflict te beëindigen.

Lees ook: Marokko: Hassan Megri overleden

"Het huis behoort tot ons erfgoed. Wij hebben een partnerschap met het ministerie van Cultuur voor het Oudayas Zomerfestival, en het adres van het huis is hetzelfde als dat van de Nationale Muziekraad en de Internationale Muziekraad," aldus Wafae Bennani.

Bladna.nl