Zoeken

Marokkaanse minister: "Prioriteit voor Marokko is Sahara, niet Palestina"

9 februari 2020 - 12:30 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft laten weten dat de "deal van de eeuw" van de Amerikaanse president Donald Trump in eerste plaats de Palestijnen betreft en dat Marokko gematigd moet blijven in zijn antwoorden.

De bewindsman verklaarde dat tijdens een sessie in het parlement over de goedkeuring van het wetsontwerp over de begrenzing van de Marokkaanse territoriale wateren.

Bourita verwelkomde het Amerikaans initiatief en verklaarde dat "elk initiatief positief moet zijn, zonder de Palestijnen van hun legitieme rechten te beroven" en dat "enkel de Palestijnen een dergelijk initiatief mogen weigeren".

"De waardering van Marokko voor het vredesplan van Trump komt voort uit het feit dat Washington voor het eerst een tweestatenoplossing biedt. We moeten niet meer Palestijns zijn dan de Palestijnen zelf.", vervolgde de minister van Buitenlandse zaken.

In antwoord op de kritieke reacties van de Kamerleden herinnerde Bourita er tevens aan dat de "Marokkaanse Sahara de prioriteit is" voor Marokko. De bewindsman weigerde ook opnieuw op de berichten te reageren volgens dewelke Marokko, de Verenigde Staten en Israël een geheime deal hebben gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team