Zoeken

Minister Nasser Bourita waarschuwt Algerije

2 maart 2020 - 13:00 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft laten weten dat Algerije via officiële berichten meerdere landen heeft opgeroepen om het Crans Montana Forum in Dakhla te boycotten.

"Het Crans Montana Forum zal op de geplande datum worden gehouden en zal hetzelfde succes hebben als in de afgelopen jaren, aangezien Marokko altijd heeft gepleit voor een constructief beleid.", verklaarde Nasser Bourita. De bewindsman benadrukte ook dat het koninkrijk alle mogelijkheden voor samenwerking en dialoog in de zuidelijke provincies verdedigt.

"Het koninkrijk kent zijn pad en zal daar niet van afwijken", aldus Bourita volgens wie de soevereiniteit van Marokko over de Sahara niet kan worden onderhandeld om een "bepaalde partij (Algerije) te overtuigen om constructieve inspanningen te leveren en dit artificieel conflict te beëindigen". Marokko zal "zijn soevereiniteit over de Sahara nooit op de onderhandelingstafel leggen".

Koning Mohammed VI heeft volgens Bourita besloten dat Marokko niet rustig zal blijven toekijken en daarom een nieuw ontwikkelingsmodel voor de zuidelijke provincies heeft ingevoerd. De ontwikkeling van de provincies gaat samen met een internationale erkenning van de Marokkaanse Sahara.

Volgens Bourita hebben meerdere andere landen de opening van consulaten in Laayoune en Dakhla gepland, alsook meerdere diplomatieke ontmoetingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team