Zoeken

Dit denkt Marokko van het Amerikaans vredesplan voor Palestina

2 februari 2020 - 12:20 - Marokko

©

Marokko stelt de inspanningen van de Amerikaanse president Trump voor een regeling van het Israëlisch-Palestijns conflict te "appreciëren" maar pleit voor het behoud van het status van Jeruzalem.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken verklaarde eerder deze week na zijn ontmoeting met de Portugese president Augusto Santo Silva, dat "een oplossing voor de Palestijnse crisis noodzakelijk is om stabiliteit in het Midden-Oosten te bereiken".

Dat is de reden waarom Marokko de inspanningen van de Amerikaanse autoriteiten voor de opstelling van een vredesplan kan appreciëren. Maar het koninkrijk wil eerst alle details van dit plan kennen om een standpunt te kunnen innemen, aldus Bourita.

Volgens de minister lijkt het er wel op dat dit vredesplan "overeenstemt met de principes van vrede die Marokko altijd al heeft verdedigd". Maar om het plan werkelijkheid te maken is het nodig dat alle partijen het accepteren. De "politieke dimensie is bovendien even belangrijk als de economische dimensie" van het plan.

Marokko houdt zich in ieder geval aan de "Oproep van Al Quds", die op 30 maart 2019 door Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al Quds Comité, en paus Franciscus, werd ondertekend. Volgens deze oproep moet "de toegang van de gelovigen tot de drie monotheïstische religies worden gerespecteerd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team