Zoeken

Marokkaanse migranten worden veefokkers in Spanje

20 maart 2022 - 11:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Achraf Joukh en Mohamed Ahmidout zijn twee jonge Marokkaanse migranten die in het Spaans stadje Cuenca veehouders zijn geworden nadat zij op volwassen leeftijd een opvangcentrum voor jongeren hadden verlaten.

De twee jongeren woonden in het jeugdcentrum Rada de Haro in de kleine stad Cuenca en zetten daar hun leven na hun meerderjarigheid verder. Achraf en Mohamed zijn als minderjarigen van 14 en 13 jaar naar Spanje gekomen om een betere toekomst op te bouwen en hun familie die in Marokko is gebleven te helpen.

Lees ook: Samir, van migrant tot bekende influencer

Hoewel zij ervan droomden in de metropool te blijven, kwamen Achraf en Mohamed terecht in het kleine stadje Cuenca. "Er werkten hier goede mensen die ons aanraadden te blijven," vertellen ze in een interview met El Intermedio. Vandaag de dag werken Mohamed en Achraf als veehoeders. Een van hen woont in een huurhuis en de ander in het huis van zijn baas.

Lees ook: België: minderjarige Marokkaanse migranten vertellen over leven op straat

Deze twee jongemannen sturen regelmatig geld naar hun familie in Marokko, die zij al jaren niet meer hebben gezien. "Ze zijn blij en trots en moedigen me aan om te blijven werken", vertellen ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team