Zoeken

Marokkaanse leider cocaïnemaffia in Spanje opgepakt

30 oktober 2023 - 21:00 - Wereld

©

Saïd R., een Spanjaard van Marokkaanse afkomst, werd afgelopen zomer gearresteerd door de Spaanse politie, in samenwerking met de Amerikaanse en Mexicaanse autoriteiten, op beschuldiging van internationale cocaïnesmokkel.

Saïd, beter bekend als Sami, stond heel dicht bij Juan Manuel Muñoz Luévano Muñoz, ook bekend als Mono Muñoz, die in 2016 in Madrid werd gearresteerd voor cocaïnehandel. Muñoz, gezocht voor drugshandel door een Texaanse rechter, werd in 2019 uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Sindsdien zette Saïd zijn cocaïnehandel in Spanje voort tot zijn arrestatie afgelopen zomer in La Moraleja, na een onderzoek van de nationale politie, in samenwerking met de Colombiaanse en Amerikaanse autoriteiten. Bij deze operatie werden vier andere personen gearresteerd en 400 kilo cocaïne in beslag genomen, schrijft La Opinion de Malaga.

Lees ook: Cocaïnehandel van Marokko naar Nederland intensiveert

De 54-jarige verdachte van Marokkaanse komaf was zeer discreet. Volgens onderzoeksbronnen had hij meerdere woningen en reisde hij altijd met de auto, ongeacht de afstand. Hij plande zijn ontmoetingen vaak in bars en herbergen langs de weg. Onderzoekers zeggen dat hij tot zeven auto’s gebruikte, geregistreerd in verschillende Europese landen, en dat hij meerdere keren per dag van voertuig wisselde om niet op te vallen. De meeste telefoongesprekken vonden plaats vanuit auto’s, onderweg of tijdens strategische stops. Bij zijn arrestatie ontdekten onderzoekers acht SIM-kaarten in het hoesje van zijn mobiele telefoon.

Lees ook: Mocro Maffia zaait terreur in straten Brussel

De drugsbaron was zeer mobiel. Hij reisde veel buiten Spanje. Volgens de onderzoekers bezocht hij Marokko, zijn geboorteland, Nederland, Dubai en zelfs Qatar afgelopen december om het Marokkaans elftal te steunen tegen Spanje in de achtste finales van het WK-2022. Ook reisde hij regelmatig naar Colombia, met name naar Cali en Bogota.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team