Zoeken

Marokko bestelt Turkse drones

19 april 2021 - 17:40 - Marokko

©

Marokko heeft 13 Bayraktar TB-2 drones en de bijbehorende grondapparatuur bij Turkije besteld. Deze aankoop moet zijn bewapening versterken tegen Algerije en de Polisario, die een bedreiging zou vormen voor het koninkrijk.

Een belangrijke aanwinst om de aspiraties van Algerije en de Polisario te verhinderen? De Royal Armed Forces (FAR) hebben 13 drones van het type Bayraktar TB-2 besteld bij het Turkse bedrijf Baykar, meldt Africa Intelligence. Een bedrijf dat wordt geleid door Selçuk Bayraktar, de echtgenoot van Sümeyye, de jongste dochter van president Recep Tayyip Erdogan. Er zijn ook vier grondcontroleposten besteld om de operaties te leiden. De Bayraktar TB-2 is een MALE-drone (Medium-Altitude Long-Endurance) met een autonomie van meer dan 24 uur.

Met deze aankoop zal het Marokkaans leger zijn bewapening versterken en beschikken over een instrument dat tijdens een eventueel gewapend conflict het verschil zou kunnen maken. Volgens Le Figaro "hebben de door Baykar geproduceerde bewapende TB2-drones de Azerbeidzjaanse strijdkrachten, die door de Turkse bondgenoot zijn geadviseerd en uitgerust, in staat gesteld een deel van de Armeense luchtverdediging, artillerie en bewapening lam te leggen”.

De aankondiging van deze bestelling volgt op een aanval met een Marokkaans onbemand vliegtuig waarbij Addah Al-Bendir, hoofd van de gendarmerie van de Polisario, op dinsdag 8 april in de Tifariti regio van de Sahara werd gedood. Marokko zweeg over deze operatie maar Polisario bevestigde de aanval. Sinds november 2020 zijn de vijandelijkheden tussen het koninkrijk en de onafhankelijkheidsbeweging in alle hevigheid hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team