Zoeken

Militieleden Polisario gedood bij Marokkaanse drone-aanval

15 maart 2022 - 12:20 - Marokko

©

Twee militieleden van het Polisario-front zijn omgekomen bij een Marokkaanse drone-aanval in de Sahara.

Het incident vond zaterdag plaats in de regio van Um Driga. De twee militieleden behoorden tot de 3ᵉ militaire regio van het Polisario, gevestigd in Miyek in het door het Polisario gecontroleerde gedeelte van de Sahara, meldt Europa Press.

Lees ook: Marokkaanse drone-aanvallen boezemt Polisario angst in

Een dag eerde, op vrijdag, zou er een andere Marokkaanse drone-aanval hebben plaatsgevonden in Agunite, zeggen bronnen van de separatistische Sahrawi groepering. Ze zeggen niet of er slachtoffers zijn gevallen, maar melden dat de Marokkaanse drone een school en verschillende waterputten als doelwit had.

Marokko en het Polisario maken beiden aanspraak op de Sahara, een voormalige Spaanse kolonie die sinds 1975 door Marokko werd beheerd. De twee partijen ondertekenden een staakt-het-vuren-overeenkomst in 1991, onder auspiciën van de Verenigde Naties.

Lees ook: Vier leden Polisario gedood bij Marokkaanse drone-aanval

Het Polisario-front is van mening dat Marokko dit akkoord heeft geschonden na het optreden van de Royal Armed Forces in Guergerrat om een demonstratie te verhinderen waarbij de grens met Mauritanië werd geblokkeerd. Sindsdien zijn de oorlogsdreigingen hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team