Zoeken

Marokkaanse koninklijke familie dient klacht in tegen vermeende dochter Hassan II, Jane Benzaquen

1 september 2023 - 22:00 - Marokko

©

De 70-jarige Belgisch-Israëlische Jane Benzaquen stelt al jaren dat zij de niet erkende dochter is van wijlen Koning Hassan II. Marokko slaat nu terug met een klacht wegens laster.

Jane Benzaquen beweert sinds 2005 dat haar moeder Freha tussen 1951 en 1953 een relatie had met Koning Hassan II en dat zij uit deze relatie is geboren. De Marokkaanse staat betwist dit verhaal en heeft een klacht ingediend wegens laster. "Een ongewenst kind zijn achtervolgt je je hele leven. Ik was vol woede; het verleden was een doos van Pandora en ik wilde die niet openen", vertelde Jane Benzaquen aan de Britse krant Times.

De bejaarde vrouw groeide op in België als dochter van Raoul Jossart. Nu heeft ze de hulp ingeschakeld van advocaat Marc Uyttendaele, die eerder prinses Delphine hielp aantonen dat ze de dochter van koning Albert van België was. Koning Mohammed VI heeft geweigerd een DNA-test te ondergaan en de recente lasterklacht versterkt Marokko’s positie in deze zaak.

Stanislas Eskenazi, de advocaat die Marokko vertegenwoordigt, bekritiseert Uyttendaele’s benadering, die hij vergelijkt met "afpersing". Hij benadrukt dat Benzaquen, die nu in Israël woont, geen recht heeft op een proces in België en verwijt haar een media-offensief zonder juridische basis. Eskenazi hoopt dat het lopende strafrechtelijk onderzoek alle beweringen zal ontkrachten en verzekert dat Marokko zich "niet zal laten intimideren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team