Zoeken

Marokkaanse Kamal Oudrhiri geëerd door NASA

10 augustus 2023 - 21:20 - Wereld

©

NASA heeft de Marokkaanse wetenschapper Kamal Oudrhiri geëerd voor zijn leiderschap in het beheer van het "Cold Atom Lab", het eerste kwantumfysicalaboratorium in de ruimte.

Het ruimtevaartagentschap prees het leiderschap van Oudrhiri, die het laboratorium heeft ontwikkeld voor het maken en leveren van koude atomen aan het internationale ruimtestation, meldt Assabah, opmerkend dat de Marokkaanse wetenschapper een sleutelrol heeft gespeeld in verschillende missies naar de planeten Mars, Saturnus, Jupiter en de maan.

Lees ook: Marokkaan neemt deel aan landing InSight op Mars

Kamal Oudrhiri en zijn team zullen onderzoek en experimenten uitvoeren op het kleinste atoom in de koudst mogelijke omgeving. De resultaten van dit werk zullen van groot belang zijn voor de wereld van de fundamentele fysica en zullen bijdragen aan de ontwikkeling van vele technologieën, zoals lasers, transistors, GPS-satellieten en medische apparaten.

Lees ook: Marokkaan werkt aan nieuw project bij NASA

"We hopen dat Cold Atom Lab het begin zal markeren van een tijdperk waarin kwantumtools regelmatig in de ruimte zullen worden gebruikt. Dankzij Cold Atom Lab hebben we aangetoond dat deze delicate kwantumtools betrouwbaar en zelfs schaalbaar zijn in de ruimte. We hopen dat Cold Atom Lab de eerste zal zijn van vele toekomstige kwantumruimtemissies," zei Oudrhiri in een verklaring gepubliceerd door NASA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team