Zoeken

Beheer Sahara-luchtruim: "Er komt geen overdracht aan Marokko"

6 april 2023 - 12:00 - Wereld

©

President Ángel Víctor Torres van de Canarische Eilanden heeft verzekerd dat de Spaanse regering niet van plan is om het luchtruim van de Sahara, dat vanuit de Canarische Eilanden wordt gecontroleerd, over te dragen aan Marokko.

Torres verklaarde dat de lopende onderhandelingen tussen de autoriteiten van de twee landen gericht zijn op een betere controle van deze ruimte. "In geen geval zal het beheer van het luchtruim van de Sahara aan Marokko worden overgedragen. Wat de twee regeringen bespreken is het verbeteren van het beheer van deze ruimte," zei Torres.

Lees ook: "Luchtruim Sahara wordt niet afgestaan aan Marokko"

Hij herinnerde eraan dat deze onderhandelingen in overeenstemming zijn met punt 7 van de gezamenlijke verklaring tussen Spanje en Marokko van april vorig jaar. De Canarische president zei ook dat hij heeft gesproken met de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, die hem verzekerde dat de gesprekken met Marokko geen overdracht inhouden.

Lees ook: Spanje laat controle Sahara-luchtruim over aan Marokko

Torres benadrukte ook het belang van een goede relatie met Marokko op basis van "transparantie", zonder het nemen van "unilaterale beslissingen, zonder het verdraaien van zaken en zonder verontrusting te creëren in de relatie tussen de Spaanse en Marokkaanse regeringen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team