Zoeken

Gevecht tussen Marokkaanse diplomaten en Polisario-verantwoordelijke in Australië

31 mei 2023 - 15:33 - Wereld

©

Tijdens een herdenkingsceremonie ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Organisatie van Afrikaanse Eenheid (OUA) heeft zich een vechtpartij voorgedaan tussen Marokkaanse diplomaten en een vertegenwoordiger van het Polisario in Canberra, Australië.

Kamal Fadel, de vertegenwoordiger van de "Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR)" was uitgenodigd voor het evenement in het Albert Hall. Hij werd bij de ingang tegengehouden door Marokkaanse diplomaten. De Australische federale politie en andere Afrikaanse ambassadeurs moesten ingrijpen, meldt The Guardian. Het incident zorgde voor ongemak bij de Afrikaanse missies en de lokale politie.

Lees ook: Polisario bedreigt Koning Mohammed VI

De ruzie werd vastgelegd op video. Volgens het blad zijn in de video drie functionarissen van de Marokkaanse ambassade te zien bij de ingang van het Albert Hall, die de doorgang van de Polisario-vertegenwoordiger blokkeren. Kamal Fadel zou volgens andere bronnen één van de Marokkaanse diplomaten een klap hebben gegeven, maar dat is niet te zien op de beelden.

Lees ook: Rapper Morad misleid door Polisario: "Lang leve de Koning en de Sahara is Marokkaans"

Na ongeveer dertig minuten onderhandelen mocht de Polisario-vertegenwoordiger uiteindelijk naar binnen, onder begeleiding van enkele Afrikaanse diplomaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team