Zoeken

Ex-Marokkaanse internationals spelen wedstrijd met gevangenen

17 december 2023 - 12:00 - Sport

©

In de lokale gevangenis van Tamesna is dinsdag een vriendschappelijke voetbalwedstrijd georganiseerd door de gevangenisadministratie (DGAPR). Aan deze wedstrijd namen voormalige spelers van het Marokkaanse elftal, Marokkaanse artiesten en gevangenen deel.

Dit sportevenement, gekenmerkt door een rivaliteit tussen de twee teams in een vrolijke en feestelijke sfeer, was onderdeel van de viering van de Nationale Dag van de Gevangene.

Lees ook: Marokko: 366 gevangenen behalen eindexamen

Bij deze gelegenheid sprak Benaissa Bennacer, hoofd van de sociale actiedienst van de DGAPR, over de betekenis van deze activiteit. Hij benadrukte dat het organiseren van dergelijke evenementen de openheid van de DGAPR naar de buitenwereld weerspiegelt, wat bijdraagt aan de rehabilitatie van gevangenen met het oog op hun herintegratie. Bennacer meldde ook dat gevangenen donderdag in het Mohammed V-theater in Rabat een concert bijwoonden met als thema de aardbeving van Al Haouz.

Lees ook: Buitenlandse gevangenen Oukacha gevangenis vieren Kerstmis (foto’s)

Oud-speler Abdelmajid El Khal nam deel aan de wedstrijd en verheugde zich op de organisatie van dergelijke evenementen voor gevangenen "die ook deel uitmaken van de samenleving". Hij vertelde dat hij door de DGAPR was uitgenodigd en dat de wedstrijd de solidariteit weerspiegelde onder gedetineerden. Hij hoopt op de organisatie van gelijkaardige initiatieven in andere gevangenissen, die de communicatie tussen de burgermaatschappij en de gevangenen bevordert. Acteur Oussama Ramzi beschreef de wedstrijd als een gebaar van solidariteit naar de gevangenen toe, opmerkend dat de ontmoeting plaatsvond in een sportieve en feestelijke sfeer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team