Zoeken

Marokkaanse Ines Tazi in nieuwe Netflix-realityshow

12 februari 2023 - 09:00 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse influencer Ines Tazi, bekend van de Franse reality-show "The Circle Game", heeft zich aangesloten bij de Amerikaanse cast van de show "Perfect Match", die vanaf 14 februari op Netflix wordt uitgezonden. Ze wil er alles aan doen om het imago van reality-tv programma’s te veranderen.

Ines Tazi studeerde geopolitiek en was niet van plan om ooit mee te doen aan reality programma’s. Maar de activiteiten die ze naast haar vakgebied uitoefent brachten haar naar deze wereld, die volgens haar dringend aan verandering toe is. "Ik voel vaak gène door de beelden die reality-programma’s projecteren: de vrouw als object, een verscherpte mannelijkheid, de enscenering...", zegt ze aan de krant Midi Libre.

Lees ook: Marokkaanse jongeren gaan in realityserie "Poldermocro’s" op zoek naar roots

De jonge vrouw werd gespot door Netflix dankzij haar aanwezigheid op sociale media en haar "onderneming geïnspireerd door het Marokkaanse ritueel van de hammam". Ze nam in 2019 deel aan de realityshow "The Circle" en denkt dat het hoog tijd is dat reality-shows zich losmaken van het gebruikelijke cliché. "Het is belangrijk om de morele codes te diversifiëren op een radicaal inclusieve en progressieve manier. Ik zeg niet dat de missie volbracht zal worden, verre van dat. Maar het is een begin in een sector die te lang ongevoelig is geweest voor verandering en die cultureel te homogeen is."

Hoewel ze weet dat ze zichzelf geen gemakkelijke uitdaging heeft gegeven, gelooft Ines Tazi dat het de moeite waard is om het te proberen. "Ik zit vol contrasten en paradoxen, zowel door het glamoureuze beeld dat ik op sociale media neerzet, als door mijn hobby’s, mijn professionele of persoonlijke achtergrond. Tegenwoordig zijn er veel manieren om je uit te drukken via podcasts of sociale media," vervolgt ze.

Lees ook: Mina El Hammani van Netflix-serie Elite, kreeg hulp om "hoofd koel te houden"

De jonge vrouw denkt, ondanks haar keuze om deel te nemen aan "Perfect Match", dat reality-televisie een "giftige" omgeving is. Maar het trekt nu eenmaal veel kijkers en consumenten aan en het is ook een goede springplank voor wie bekend wil worden. Tazi is trots op haar ervaringen en werkt inmiddels ook aan een nieuw project op het gebied van mode. "Het is een sector die volop in beroering is, omdat het wordt geraakt door grote identiteits-, culturele en milieukwesties. Ik wil een actor zijn van deze verandering, door mijn krachten te bundelen met talenten die zich betrokken voelen en, ongeacht hun achtergrond, deze passie delen, en de Franse mode willen promoten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team