Zoeken

Marine El Himer in koppel met Azzedine Ounahi

20 december 2022 - 11:00 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse influencer Marine El Himer, bekend van haar deelname aan reality shows en haar relatie met de Marokkaanse speler Azzedine Ounahi, wordt al dagen zwaar bekritiseerd en beledigd omdat ze Marokko steunde tegen Frankrijk in de halve finale van het WK 2022 in Qatar.

In oktober kreeg de jonge reality-tv-ster Marine El Himer het Marokkaanse staatsburgerschap. Omdat ze daar trots op is, reisde ze naar Qatar om de Atlas Leeuwen, maar vooral haar nieuwe partner Azzedine Ounahi, te steunen. Ze toonde meerdere keren haar steun aan de Marokkaanse spelers op Instagram maar werd telkens beledigd en bekritiseerd, meldt Purebreak.

Lees ook: Marine El Himer bekeert zich tot de Islam

Voor de halve finale tussen Frankrijk en Marokko plaatste Marine El Himer een foto van een blauwe, witte en rode haan met het bijschrift: "rfissa mercredi", verwijzend naar een Marokkaans gerecht met kip. Ze had gehoopt op een Marokkaanse overwinning op Frankrijk, maar toen het Marokkaans elftal daar niet in slaagde werd ze het mikpunt van kritiek en beledigingen op sociale media.

Lees ook: Influencer Marine El Himer viert Marokkaanse nationaliteit met groots vertoon (video)

Marine El Himer reageerde in een verklaring waarin ze vertelde dat ze zich "beledigd voelde door zoveel onrust. Het gevoel van vreugde en trots werd mij ontnomen door mij er valselijk van te beschuldigen Frankrijk de rug te hebben toegekeerd, erger nog... door me te vragen om te kiezen tussen de twee landen. Het is alsof een kind moet kiezen tussen mama en papa... Ik voel me diep gekwetst dat er mensen zijn die denken dat ik het land dat mij alles heeft gegeven de rug kan toekeren! Daarom schrijf ik het eenvoudig en duidelijk: ik ben trots en blij met de overwinning van Frankrijk en diep bedroefd over de uitschakeling van Marokko, hoewel ik trots en bewondering voel voor de prestatie van de Marokkanen", aldus de jonge vrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team