Zoeken

Marokkaanse fiscus zoekt bescherming tegen cyberaanvallen

26 augustus 2023 - 23:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Algemene Directie van Belastingen (DGI) zet in op digitale transformatie om haar cybersbeveiliging te versterken. Een aanbesteding werd uitgeschreven voor de aankoop en implementatie van een oplossing voor cyberdreigingsinformatie (Cyber Threat Intelligence), voor een bedrag van 1,8 miljoen dirham. De kandidaturen zullen op 12 oktober worden geopend.

Van de kandidaten verwacht de DGI een "Threat Intelligence"-oplossing die informatie kan verschaffen over huidige en opkomende dreigingen, waaronder aanvallen, kwetsbaarheden en potentiële cybercriminelen, maar ook over aanvalstrends en -patronen, meldt La Vie éco. Ze moeten producten voorstellen die geïntegreerd kunnen worden met de beveiligingstools die reeds door de DGI worden gebruikt, zoals firewalls en inbraakdetectiesystemen, en die gemakkelijk te gebruiken en te beheren zijn.

Lees ook: Fiscus Marokko start grootschalige actie tegen vastgoedontwikkelaars

De kandidaten dienen een oplossing voor te stellen met een breed scala aan databronnen, waaronder interne bronnen zoals bedrijfsveiligheidslogs, maar ook externe bronnen zoals veiligheidsrapporten van derden, dreigingsinformatiestromen, veiligheidsforums, enz.

Bladna.nl