Zoeken

Marokko test slim gezondheidssysteem

28 augustus 2023 - 20:00 - Marokko

©

Marokko plant de invoer van een "slim gezondheidssysteem" in gezondheidscentra in de regio’s Rabat-Salé-Kénitra (16), Fez-Meknes (15), Beni Mellal-Khenifra (11) en Draa-Tafilalet (11). Deze eerste fase van het project vereist een investering van 190 miljoen dirham.

De implementatie van hardware-oplossingen in ziekenhuizen tijdens de testfase in de geselecteerde regio’s, zou 22 miljoen patiënten moeten helpen. Uiteindelijk zou het project, dat streeft naar algemene sociale bescherming, 50 miljoen patiënten ten goede komen en vooral helpen om de problemen die het Marokkaanse gezondheidssysteem, dat geen nationaal patiëntenbestand heeft, helpen verlichten, meldt Hespress.

Lees ook: Marokko gaat 20 nieuwe ziekenhuizen bouwen

Het doel is om een database te creëren "met alle mogelijke gezondheidsgegevens" van patiënten, om vertragingen in de diagnose, ongepaste behandelingen en medische fouten te voorkomen. Het ministerie van Gezondheid en Sociale Bescherming zal binnenkort een aanbesteding uitschrijven om een bedrijf te kiezen dat verantwoordelijk zal zijn voor de aankoop en implementatie van dit slimme gezondheidssysteem. Volgens de vastgestelde planning staat de offerte-opening gepland voor oktober.

Lees ook: Marokko belooft binnen 5 jaar een "voorbeeldig" gezondheidssysteem

Concreet zal de aanbieder ziekenhuisinstellingen (lokaal medisch centrum, ziekenhuis, academisch ziekenhuis,...) en andere door het ministerie geselecteerde centra en instellingen (laboratoria, radiologiecentra,...) moeten opnemen in de database. Door zich uit te rusten met zo’n systeem, wil Marokko de gezondheidssector moderniseren en preventieve geneeskunde implementeren. Dit systeem zal het koninkrijk in staat stellen de kwaliteit van patiëntenzorg te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team