Zoeken

Marokkaanse dirham versterkt positie ten opzichte van euro

17 juni 2024 - 12:50 - Economie

©

De Marokkaanse dirham noteerde afgelopen week een lichte stijging ten opzichte van de euro, terwijl er een kleine daling werd waargenomen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dit blijkt uit gegevens van Bank Al-Maghrib.

Volgens het weekbulletin van Bank Al-Maghrib vonden er in de periode van 6 tot 12 juni 2024 geen veilingen plaats op de wisselmarkt. De officiële reserves van deviezen bedroegen op 7 juni 369,2 miljard dirham, een daling van 0,4% ten opzichte van de week ervoor, maar een stijging van 4,8% op jaarbasis.

Lees ook: Marokko zet belangrijke stap in flexibilisering dirham

De interventies van Bank Al-Maghrib bedroegen gemiddeld 127,1 miljard dirham per dag, verdeeld over 7-dagenvoorschotten (42,6 miljard dirham), langlopende termijndeposito’s (51,2 miljard dirham) en gegarandeerde kredieten (33,2 miljard dirham).

Op de interbancaire markt bedroeg de gemiddelde dagelijkse handelsvolume 3,3 miljard dirham, terwijl de interbancaire rente zich gemiddeld op 3% vestigde.

Lees ook: Marokko klaar voor flexibele dirham

Aan beurszijde steeg de MASI met 0,8%, waarmee de prestaties sinds het begin van het jaar uitkomen op 8,8%. Het wekelijkse handelsvolume steeg van 990 miljoen dirham naar 2,5 miljard dirham, waarvan 1,1 miljard dirham op de blokmarkt voor aandelen werd gerealiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team