Zoeken

Marokkaanse met corona breekt record van langste ziekenhuisopname in Groot-Brittannië

22 juli 2020 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Fatima heeft enkele moeilijke momenten achter de rug. De Marokkaanse vrouw raakte in Groot-Brittannië met het coronavirus besmet en overleefde.

De jonge vrouw en haar man keerden in maart dit jaar terug van een vakantie in Marokko. Eenmaal terug in Groot-Brittannië werden ze alle twee ziek. Analyses toonden aan dat ze beiden het coronavirus hadden opgelopen.

Het koppel werd in het ziekenhuis opgenomen. De man van Fatima mocht al na enkele dagen naar huis. Maar haar situatie verergerde.

Fatima, afkomstig uit Mohammedia, bleef 130 dagen in het ziekenhuis, waarvan 105 dagen aan een ademhalingstoestel en 40 dagen in coma. Fatima is daarmee de coronapatiënt die het langst in het ziekenhuis verbleef in Groot-Brittannië.

Volgens plaatselijke media is Fatima genezen maar zal ze nog weken moeten revalideren. In een verklaring aan de media bedankt Fatima het medisch team dat haar hielp overleven. "Ik ben zo blij dat ik hier ben. Het is als een droom." Haar man Tracy, met wie ze vier kinderen heeft, en de dokters noemen haar genezing een wonder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team