Zoeken

Marokkaanse overleeft coronavirus maar verliest long

6 augustus 2020 - 16:36 - Marokkanen in het buitenland

©

Fatima Bridle heeft het coronavirus overleefd na 141 dagen in een Brits ziekenhuis te hebben doorgebracht, waarvan 105 dagen aan de beademing.

De 35-jarige Marokkaanse is de coronapatiënt die het langst in het ziekenhuis lag. Ze keerde enkele dagen geleden terug naar huis maar heeft in haar strijd tegen de ziekte wel een long verloren.

Fatima Bridle was net terug van een vakantie in het Marokkaanse Mohammedia toen ze zich slecht begon te voelen. Ze werd onmiddellijk in het ziekenhuis van Southampton opgenomen waar ze op beademing werd gezet. Haar man Tracy, met wie ze vier kinderen heeft, raakte ook besmet maar genas in enkele dagen.

Ondanks de medicijnen en antibiotica die ze kreeg in een poging om haar toestand te stabiliseren, ging het steeds slechters met Fatima. De jonge vrouw lag 40 dagen in coma. Al haar organen bleken getroffen te zijn door een zware infectie.

"Ik kan niet geloven dat ik levend ben. Het voelt aan alsof ik een nieuw leven heb. De National Health Service heeft mijn leven gered. Iedereen verdient een medaille.", verklaarde ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team