Zoeken

Coronavirus Marokko: beheer getroffen steden steeds moeilijker

16 augustus 2020 - 21:10 - Marokko

©

De epidemiologische situatie in Fez, Tanger, Marrakech en Casablanca is zorgwekkend. In deze vier steden neemt het aantal coronabesmettingen snel toe.

Professor Nabil Kanjaa, hoofd van de ICU van het academisch ziekenhuis van Fez, beschrijft "een moeilijke situatie die niet zonder gevolgen is voor de patiënten en het medisch personeel". In de wijk Sahb El Ouard in Fez stelt een huisarts dat 75% van de patiënten die hem bezoeken coronasymptomen hebben.

Ook in het Ibn Al Baytar-ziekenhuis is de situatie alarmerend. Testverzoeken stromen binnen, maar het personeel ervaart moeilijkheden om aan de grote vraag te voldoen. "We hebben symptomatische gevallen onder onze werknemers, die in het ziekenhuis te horen hebben gekregen dat ze niet konden worden getest", klaagt de CEO van een textielbedrijf.

Een arts aan het academisch ziekenhuis in Fez, raakte zelf besmet en gaf het virus door aan haar man, twee kinderen van 3 en 7 jaar, ouders en broer. "Ik wacht al vier dagen om met mijn familie te worden getest, tevergeefs. Mijn man heeft al elf dagen koorts, maar het lukt met niet om hulp te vinden. Ik wil hem ook niet naar een kliniek brengen om te voorkomen dat hij andere mensen zou besmetten.", vertelde ze aan l’Econonmiste.

In Marrakech, Tanger en Casablanca nemen de besmettingen ook snel toe. "Als we de situatie niet snel onder controle krijgen zullen we tijdens het griepseizoen duizenden dagelijkse besmettingen registreren", waarschuwt een expert van het Marokkaanse gezondheidssysteem. Voor hem zijn "een streng beleid en corrigerende maatregelen onmiddellijk nodig".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team