Zoeken

Een 100% Marokkaanse coronatest

5 juni 2021 - 19:00 - Marokko

©

Het bedrijf Gigalab gaat een 100% Marokkaanse PCR-test en twee verschillende sneltesten op de markt brengen. Van elk type van de drie verschillende coronavirus-testen zullen er maandelijks 2 miljoen worden geproduceerd.

De directeur van het biotechnologiebedrijf dat in 2007 is opgericht, heeft laten weten dat Gigalab de eerste en enige Afrikaanse producent van coronatesten zal zijn op het moment dat de eerste testen in de schappen liggen.

De technologie voor het ontwikkelen van de tests is afkomstig van een gerenommeerd Koreaans bedrijf. Volgens de directeur zijn de tests zo gebruiksvriendelijk dat iedereen ze zal kunnen gebruiken. Hij noemt landen als Frankrijk, Zuid-Korea, Japan en Duitsland als voorbeelden van landen waar de sneltests worden gebruikt om de screening van de bevolking op het coronavirus makkelijker te maken.

Volgens de CEO van Gigalab zullen de tests na goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid in Marokkaanse apotheken worden verkocht voor een prijs tussen de 80 en 100 dirham. De snelle speekseltest is twee jaar houdbaar in de verpakking en er wordt aangeraden om de testen te bewaren bij een temperatuur tussen de 2°C en 30°C.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team