Zoeken

Marokko: 86% tevreden over aanpak coronapandemie

22 juni 2021 - 17:40 - Marokko

©

Uit de zesde editie van de Arabische Barometer blijkt dat 86% van de Marokkanen van mening is dat de Marokkaanse autoriteiten de uitbraak van het coronavirus in het koninkrijk effectief hebben bestreden. Ook geeft de enquête een beeld van de tevredenheid van de bevolkingen van andere Arabische landen over de bestrijding van het virus.

Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat een jaar na de eerste lockdown en de andere ontwikkelingen zoals de mondkapjesplicht, de PCR-testen, een tweede lockdown en de start van de vaccinatiecampagne, de Marokkaanse bevolking zeer positief is over de manier waarop de Marokkaanse overheid de bestrijding van het coronavirus heeft aangepakt.

Volgens de Arabische Barometer is 86% van de Marokkanen zeer te spreken over de overheidsaanpak van de coronavirus-uitbraak in Marokko. De vragen die aan de respondenten zijn gesteld waren onderverdeeld in twee categorieën: de kwaliteit van de gezondheidszorg en het effect van de pandemie op de economie.

Lees ook: Marokko: einde mondkapjesplicht nog niet in zicht

Uit de enquête blijkt dat de meerderheid van de Marokkanen vindt dat de overheid goed heeft geanticipeerd op de gevolgen voor de economie en de gezondheidszorg. Zowel in de periodes waarin het aantal besmettingen hoog als laag was, waren Marokkanen verzekerd van de zorg die nodig was. Ook komt uit de resultaten van de Arabische Barometer naar voren dat 56% van de Marokkaanse bevolking van mening is dat de overheid er goed aan heeft gedaan om de prijzen van bepaalde producten laag te houden.

Het grote verschil tussen de tevredenheid van de inwoners van Marokko en de bevolking in andere Arabische landen zoals Algerije, Tunesië, Libië, Jordanië en Libanon is te verklaren door het succes van de Marokkaanse vaccinatiecampagne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team