Zoeken

Marokkaanse belastingdienst op spoor landbouwers

20 juni 2022 - 09:40 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft besloten landbouwers die geen belastingen betalen, op te sporen om de belastingontduiking in de landbouwsector te bestrijden.

De belastingadministratie heeft de opdracht gekregen om bij haar partners informatie in te winnen, waaronder gegevens van de landbouwtelling, die onlangs plaatsvond op vraag van de minister van Landbouw. De dienst zal ook de lijsten opvragen van begunstigden van subsidies uit het Landbouw Ontwikkelingsfonds, kondigt minister Nadia Fettah Alaoui van Economie en Financiën aan.

Lees ook: Marokkaanse douane blokkeert "AliExpress" en "Shein" producten

In een toespraak voor de Kamer, zegt de minister dat de belastinginkomsten onder de verwachte doelstellingen blijven, ondanks de aanzienlijke stijging van de door landbouwbedrijven betaalde belastingen (de inkomsten zijn tussen 2015 en 2021 verviervoudigd).

Lees ook: Tientallen bedrijven betrapt op fraude door Marokkaanse douane

Nadia Fettah Alaoui beklemtoont dat de verhoging mogelijk is gemaakt door de invoering van een progressieve schaal voor de belasting van landbouwbedrijven naar gelang hun omzet. Om de landbouwsector beter in het nationale belastingstelsel te integreren, heeft de regering namelijk gekozen voor progressiviteit. Als voorbeeld legt de bewindsvrouw uit dat landbouwers die "een omzet van minstens 5 miljoen dirham halen, vanaf 2020 belasting moeten betalen". Bedrijven met een omzet van minder dan 5 miljoen dirham blijven vrijgesteld, aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team