Zoeken

Marokkaanse Belastingdienst publiceert gids over dubbele belasting

8 juni 2021 - 13:00 - Economie

©

De Marokkaanse Belastingdienst (DGI) heeft een gids gepubliceerd waarin uitgelegd wordt hoe Marokkanen die zowel in Marokko als in een ander land belastingen hebben betaald een minnelijke schikking kunnen treffen om de teveel betaalde belastingen weer terug te kunnen krijgen. Het document bestaat uit vier hoofdstukken.

De krant Aujourd’hui Le Maroc meldt dat de DGI een gids in het Frans heeft gepubliceerd waarin uitleg wordt gegeven over het mechanisme voor geschillenbeslechting (CNDI) voor Marokkanen die dubbele belasting hebben betaald. De handleiding bestaat uit vier hoofdstukken waarin wordt uitgelegd hoe een fiscaal geschil met de DGI op een snelle, effectieve en efficiënte manier kan worden opgelost.

In het document staan de verschillende procedures beschreven voor de gevallen waarin de belastingbetaler bezwaar kan maken in het geval er dubbele belasting is afgedragen. Per hoofdstuk wordt er een scenario behandeld waarin de Marokkaanse belastingwet voorziet in het treffen van een minnelijke schikking met de Marokkaanse belastingdienst.

Gids dubbele belasting Marokko

Bladna.nl