Zoeken

Marokko : Informele sector krijgt nog één jaar respijt

13 december 2020 - 19:40 - Economie

©

De belastingvrijstelling voor de informele sector in Marokko wordt met een jaar verlengd. Met deze maatregel wil het koninkrijk ondernemers die niet geregistreerd staan en ook geen belasting afdragen, stimuleren om zich alsnog officieel te laten registreren. De Marokkaanse overheid heeft de belofte gedaan dat de ondernemers over de voorgaande jaren niet met terugwerkende kracht alsnog belasting moeten betalen.

Omdat maar weinig informele ondernemers zich hebben aangemeld voor de regeling vanwege de huidige economische crisis, is er besloten om ze een tweede kans te geven, meldt L’Économiste. Ondernemers die zich vanaf 1 januari 2021 laten registreren bij de Belastingdienst (DGI), gaan inkomstenbelasting betalen vanaf de dag dat ze geregistreerd zijn.

Om gebruik te kunnen maken van de regeling wordt de ondernemers gevraagd om hun boekhouding in te leveren bij de lokale belastingdienst.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de DGI werken nauw samen om de ondernemers uit de informele sector te integreren in de formele sector. Naar schatting is de informele sector goed voor een jaarlijks inkomen van 20% van het bruto binnenlands product.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team