Zoeken

Marokko: nieuwe stad verbiedt de watermeloenenteelt

8 februari 2024 - 12:00 - Marokko

©

In El Jadida zijn strenge maatregelen genomen om het watergebruik te beperken vanwege ernstige droogte en waterschaarste. De gouverneur van de provincie heeft besloten tot een verbod op de teelt van waterintensieve gewassen zoals watermeloenen, meloenen en wortelen

Al Akhbar meldt dat er in sommige gevallen speciale vergunningen kunnen worden verstrekt door de bevoegde diensten van het ministerie van Landbouw, met name het Hydrografisch Bekkenagentschap, voor het gebruik van putten en het beperken van de hoeveelheid water gebruikt voor irrigatie.

Lees ook: Marokkaanse autoriteiten vernietigingen watermeloenvelden

Deze maatregel volgt op eerdere beperkingen, waaronder het verbod op het gebruik van drinkwater voor het vullen van openbare en privézwembaden meer dan eens per jaar, het schoonmaken van openbare wegen en pleinen, en het besproeien van velden, openbare en privétuinen.

Lees ook: Marokko: teelt watermeloen verboden in meerdere steden

De gouverneur van El Jadida heeft ook besloten tot sluiting van traditionele hammams en wasstations op maandag, dinsdag en woensdag. Uitbaters van deze instellingen worden geacht zich aan deze beperkende maatregelen te houden, op straffe van sancties.

Bladna.nl