Zoeken

Marokko werkt aan eigen automerk

24 december 2022 - 19:00 - Economie

©

Er wordt gewerkt aan een Marokkaans automerk. "We hebben een Marokkaans initiatief en een Marokkaanse investering om een voertuig te vervaardigen dat ter registratie aan de bevoegde instanties zal kunnen worden voorgesteld", bevestigt Ryad Mezzour, minister van Industrie en Handel.

In een interview met Le360 onthulde Ryad Mezzour dat Marokko binnenkort een eigen automerk zal krijgen. "We hebben een prototype gemaakt. Het heeft alle tests met succes doorstaan en kan tegen uiterst voordelige voorwaarden aan de klanten worden aangeboden."

Lees ook: Laraki Motors Epitome, supercar uit Marokko

Het voertuig zal iets minder dan 170.000 dirham kosten en zal aanvankelijk uitsluitend op de binnenlandse markt worden verkocht, aldus de minister. "Maar we zijn ervan overtuigd dat we het ook een internationale dimensie kunnen geven. Daar gaan we voor!”

Wat de andere Marokkaanse automerken betreft, stelt Ryad Mezzour dat er vergelijkbare ervaringen waren met Laraki en Menara. "Dit waren luxe voertuigen die ons eer en vreugde brachten. Veel autofans in Marokko kennen hun naam nog," zei hij.

Lees ook: NEO ’Made in Morocco’ auto binnenkort op de markt

"Dit wordt echter het eerste voertuig in massaproductie dat toegankelijk is voor Marokkaanse gezinnen en dat een Marokkaanse naam zal krijgen. Wij zijn er trots op dat Marokkaanse investeerders deze sector vooruit helpen", aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team