Zoeken

Gevluchte Marokkaanse boksers getuigen

12 mei 2021 - 18:20 - Sport

©

Een paar weken nadat twee jonge Marokkaanse boksers tijdens een jeugdkampioenschap in Polen zijn gevlucht, hebben de jonge mannen via een video van zich laten horen. Ze beklagen zich over het verwijt van de Marokkaanse boksfederatie dat de pupillen de federatie in diskrediet zouden hebben gebracht. Ook wijzen ze er op dat het Marokkanen onmogelijk wordt gemaakt om een professionele bokscarrière na te jagen.

In de video die op de sociale netwerken circuleert, leggen de boksers Reda Bouyahyaoui en Ilyas Belmlih uit waarom ze het wereldkampioenschap boksen voor junioren in Polen zijn ontvlucht. Volgens de krant Al Akhbar verklaarde Belmlih dat het gebrek aan kansen als jonge bokser in Marokko, voor hem de voornaamste reden was om te vluchten.

Hij vertelt dat boksers in Marokko geen recht hebben op financiële steun en dat de vooruitzichten op een carrière die een naam mag hebben niet rooskleurig zijn. "We willen de Marokkanen informeren dat we niet zijn weggelopen uit angst voor superieure tegenstanders, maar vanwege het gebrek aan erkenning ondanks de overwinningen die we hebben behaald tegen onze tegenstanders, die profiteren van de beste voorwaarden om echte kampioenen te worden".

Tijdens hun boksopleiding zagen Bouyahyaoui en Belmlih dat er alleen rond de wedstrijden discipline werd opgebracht, daarbuiten niet. Ze vertellen dat ze ondanks hun overwinningen niet van hun sport kunnen leven en vaak niet eens geld hebben om nieuwe bokshandschoenen te kopen. Volgens Bouyahyaoui is het administratief management van de federatie incompetent en verantwoordelijk voor de huidige situatie. Ook kondigde hij aan dat hij in Europa zal blijven boksen en dat hij hoopt mee te doen aan de Olympische Spelen van 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team