Zoeken

Marokkaanse ambachtsvrouw heeft bericht voor Oprah Winfrey

11 augustus 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse ambachtsvrouw heeft Oprah Winfrey opgeroepen de Marokkaanse ambachten te steunen. De beroemde Amerikaanse televisie- en filmproducente en presentatrice bracht onlangs twee onvergetelijke vakantiedagen door in Marrakech.

In een video die gepubliceerd werd op haar Instagram-account, richtte de Marokkaanse ambachtsvrouw Kenza Oulaghda, een gepassioneerde verdedigster van de Marokkaanse ambacht en mede-oprichtster van de coöperatie Anou, zich tot Oprah Winfrey. "Oprah, bij uw volgende bezoek zouden we graag willen dat u echte ambachtslieden ontmoet om meer te weten te komen over het harde werk dat zij verrichten om het ambacht te beschermen dat we allemaal zo liefhebben," stelde ze voor. De Amerikaanse presentatrice heeft niet gereageerd op de oproep van de Marokkaanse vrouw.

Lees ook: De droomvakantie van Oprah Winfrey in Marrakech (video)

Dit bericht weerspiegelt de gevoelens van Marokkaanse ambachtslieden die worstelen met de handelingen van tussenpersonen, die hen vaak minder dan het minimumloon betalen voor hun complexe handwerk, benadrukt Morocco World News. "Helaas betalen deze tussenpersonen de ambachtslieden minder dan een dollar per dag. Dit schaadt ons ambacht en ons milieu op vele manieren," verklaarde Oulaghda, eraan toevoegend dat de ambachtslieden van Anou, dat een tiental jaar geleden werd opgericht, werken aan de ontwikkeling van één van de meest geavanceerde duurzame toeleveringsketens in Afrika, inclusief oplossingen voor de klimaatcrisis.

Lees ook: Oprah Winfrey wil het dagelijks leven van Marokkanen filmen

In juli verbleef Oprah Winfrey in Marrakech om de Marokkaanse cultuur te ontdekken, waaronder de traditionele muziek, de keuken en het handwerk. "Ik heb twee prachtige dagen doorgebracht in Marrakech, Marokko, wat niet genoeg was om zo’n prachtige cultuur te ontdekken. Maar ik heb Souk Semmarine kunnen ontdekken, genoten van een heerlijke maaltijd in een Marokkaanse tent, het kunst van het tapijtmaken geleerd (vooral hoe ze worden gemaakt met de coöperatie van 360 vrouwen) en de hele nacht gedanst!" juichte de Amerikaanse presentatrice. Tijdens haar verblijf bezocht ze meerdere winkels waar Marokkaanse ambachtelijke producten worden verkocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team