Zoeken

Al Hoceima wil uitverkoren toeristische bestemming worden

12 december 2021 - 19:30 - Economie

©

De stad Al Hoceima heeft grote ambities op het gebied van toerisme. Het komt er nu op aan om de nationale en internationale klanten, die tijdens de vakanties massaal toestromen, terug te winnen en de provincie op te waarderen tot de rang van de beste bestemming in Marokko.

De provincie beschikt over verschillende troeven om uit te groeien tot een toeristische trekpleister op nationale schaal, zo meldt L’Economiste. De krant verwijst daarbij onder meer naar de campings en de Club Med-accommodatie. De schoonheid van de streek en de stranden maken er een badplaats bij uitstek van. De onbetwiste ster is Quemado Beach, een echte visitekaart voor de stad, en ook het strand van Sfiha is adembenemend.

Lees ook: Al Hoceima: Issaguen betoverend mooi na eerste sneeuw (video)

Tijdens een door de club Morocco Travel Management (MTM) georganiseerde workshop, wees Abdelali Rahmani, de afgevaardigde van het ministerie van Toerisme in Al Hoceima, op het feit dat het aantal overnachtingen eind september spectaculair is gestegen van 46.000 tot bijna 86.000, d.w.z. bijna 100% en dit ondanks de coronapandemie.

Bovendien heeft de stad verschillende projecten die haar kunnen helpen om haar ambities te verwezenlijken. Rahmani noemt onder meer de restauratie van verschillende historische monumenten, de aanleg van een jachthaven, de opening van een theater- en muziekconservatorium, een Olympisch zwembad en tenslotte ook nog de opening van een eco-museum en een aquarium. Al deze projecten zullen voor de zomer van 2022 het daglicht zien, verzekerde hij.

Mohamed Azerkane, verantwoordelijk voor het Regionale Investeringscentrum (CRI) van Al Hoceima, zei dat "het zakentoerisme zich de komende jaren ook zou moeten ontwikkelen, met name dankzij de installatie van verschillende industrieën in de industriële zone van Ait Kamra". Hij wees daarbij wel op het probleem van de connectiviteit waarmee de stad te kampen heeft.

Lees ook: Al Hoceima: toeristische investeringen nemen toe ondanks corona

Wat de wegeninfrastructuur betreft, zijn de autoriteiten begonnen met de aanleg van een belangrijke wegverbinding tussen Al Hoceima en de steden Tanger en Fez. Het luchtvervoer blijft echter in de marge. Onlangs is er een rechtstreekse verbinding met Tanger aangekondigd, om de regio een economische impuls te geven. Die zal ook zorgen voor een ontsluiting van Al Hoceima en een gecombineerd aanbod mogelijk maken in het noorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team