Zoeken

Toerisme: Algerije, toekomstige concurrent van Marokko?

14 september 2021 - 17:40 - Economie

©

Algerije wil de toeristische sector ontwikkelen om minder afhankelijk te worden van olie. Wordt het buurland de toekomstige concurrent van Marokko, waarvan het toeristisch aanbod reeds aantrekkelijk is?

Met name door de ontwikkeling van de toeristische sector wil Algerije haar inkomstenbronnen in buitenlandse valuta diversifiëren. Dit is één van de oplossingen die het buurland heeft gevonden om haar economie minder afhankelijk te maken van de olie-inkomsten.

Lees ook: Algerije verliest terrein, Marokko versterkt aantrekkingskracht

Om dit mogelijk te maken wil de Algerijnse regering de afgifte van visa vergemakkelijken. "Wat het toerisme betreft en met het oog op de uitbouw van een toeristische sector, heeft de regering een plan klaarliggen om Algerije als bestemming op de kaart te zetten. Dit zal gerealiseerd worden via de ondersteuning van het werk van reis- en toerismebureaus en vooral door het vereenvoudigen van de visumprocedures voor buitenlanders", verklaarde de Algerijnse premier Aïmene Benabderrahmane maandag tijdens de voorstelling van het actieplan van zijn regering aan de Nationale Volksvergadering.

Lees ook: Algerije: "Marokko schaadt Algerijnse economie"

Benabderrahmane wil ook het binnenlands toerisme moderniseren door de bevordering van toeristische centra van topkwaliteit en die aan de internationale normen voldoen, met name die van culturele en religieuze aard in het zuiden van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team