Zoeken

Marokko wil zijn jachthavens ontwikkelen

14 mei 2022 - 15:00 - Economie

©

Als onderdeel van de heropleving van de toeristische activiteiten wil Marokko de aantrekkelijkheid van zijn jachthavens verbeteren. Daartoe is een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de belangrijkste betrokkenen in de sector.

In de marge van het 17ᵉ Wereldcongres Steden & Havens in Tanger, werd de overeenkomst geparafeerd door de Marokkaanse Vereniging voor Toerisme Technologie (SMIT), de Internationale Vereniging van Havensteden (AIVP), de Nationale Havenautoriteit (ANP) en de Vereniging van Marokkaanse Jachthavens (APPM).

Lees ook: Koning Mohammed VI huldigt nieuwe jachthaven Tanger in (video)

De bedoeling is de verschillende betrokkenen samen te brengen om de investeringen in de ontwikkeling van recreatief zeilen voor het toerisme te versterken, aldus een verklaring van SMIT. Recreatiejachthavens moeten het hele jaar door aantrekkelijk en zichtbaar zijn, vooral door een betere fysieke, functionele en economische integratie met hun omgeving, een betere aanpassing van de kenmerken van bestaande havens en specifieke investeringsmogelijkheden.

Lees ook: 184 miljoen voor jachthaven Al Hoceima

SMIT herinnert eraan dat er tientallen jachthavens aan de Marokkaanse kust zijn met goed ontwikkelde en moderne infrastructuur en havendiensten. Ze kunnen een aanwinst zijn voor de door de regering gestimuleerde blauwe economie. Marokkaanse jachthavens hebben bevoorrechte faciliteiten om toerisme van een internationale dimensie te ontwikkelen, zo wordt benadrukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team