Zoeken

Marokkaanse gevangene ontsnapt op weg naar ziekenhuis in Spanje

12 oktober 2021 - 17:00 - Wereld

©

De Catalaanse politiemacht Mossos d’Esquadra is op zoek naar een Marokkaanse gevangene die vastzat in de Lledoners-gevangenis in Barcelona. Hij ontsnapte woensdag toen hij naar het Sant Joan de Déu-ziekenhuis in Manresa werd overgebracht, voor een afspraak met een arts.

De naam van de ontsnapte gevangene is Hamza Nali. Hij heeft de Marokkaanse nationaliteit. Volgens politiebronnen had de man gips om zijn arm en droeg hij geen hemd tijdens zijn ontsnapping. Hij wordt als gevaarlijk beschouwd, maar op dit moment is het nog niet bekend of hij een straf uitzat of in preventieve hechtenis zat, noch voor welk misdrijf hij werd gearresteerd, merkt El Caso op.

Lees ook: Marokkanen ontsnappen uit gevangenis Melilla met jetski

De Mossos d’Esquadra stelde onmiddellijk een onderzoek in om de zaak op te helderen en na te gaan of de gevangene kon ontsnappen door hulp van buitenaf. Alle patrouilles, ook die van de plaatselijke politie, werden op de hoogte gebracht van de ontsnapping van de Marokkaan. Volgens de eerste elementen van het onderzoek werd de voortvluchtige opgepikt door een auto die in de richting van Baix Llobregat vertrok. De handlangers van de ontsnapte gevangene zouden gewapend zijn, aldus politiebronnen.

Lees ook: Marokko: ervaringen ex-gevangenen successtory op YouTube

Afgelopen juni ontsnapte een andere 20-jarige man onder dezelfde omstandigheden. Hij ging lopen na het uitstappen uit de patrouillewagen, die hem van de gevangenis van Puig de los Basses naar het ziekenhuis van Figueres had overgebracht. De agenten achtervolgden hem en konden hem arresteren in het Parc-Bosc, niet ver van het ziekenhuis. Na medische behandeling werd hij naar de gevangenis teruggebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team