Zoeken

Marokkaanse huishoudens zien toekomst niet rooskleurig

23 april 2020 - 21:55 - Economie

©

Marokkaanse huishoudens maken zich ernstige zorgen over hun toekomst vanwege de coronavirus pandemie.

Het merendeel van de Marokkaanse huishoudens ervaart financiële moeilijkheden door de sanitaire crisis en de geldende noodtoestand.

Ander reden van het pessimisme van Marokkaanse huishoudens is de verwachte droogteperiode schrijft l’Economiste. Het vertrouwensindex van huishoudens in Marokko daalde van 79,1 procentpunt naar 75,7 in één jaar tijd.

Volgens het blad stellen ruim 42% van de huishoudens dat hun koopkracht in de afgelopen twaalf maanden is verslechterd. Voor 35,4% bleef de koopkracht onveranderd. In de komende twaalf maanden zal de situatie waarschijnlijk verslechteren volgens 28,5% van de huishoudens, terwijl 47,5% geen verandering verwacht.

Slechts een vierde Marokkaanse huishoudens hoopt op verbetering. Ook vermeldenswaardig is dat 80% van de huishoudens bang zijn dat de werkloosheid in de komende maanden sterk zal toenemen. Daarnaast komt nog de stijging van de voedselprijzen. Zo zeggen 83% van de huishoudens dat de voedselprijzen in de afgelopen twaalf maanden zijn gestegen en verwachten 82,8% huishoudens dat de prijzen zullen blijven toenemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team