Zoeken

Hoe beleven Marokkanen de lockdown

22 mei 2020 - 19:00 - Marokko

©

Volgens een nieuw onderzoek van de Hoge Planningcommissie (HCP) verdragen 53 procent Marokkaanse huishoudens de verlening van de noodtoestand slecht.

Het onderzoek naar "de economische, sociale en psychologische impact van het coronavirus op de huishoudens" werd dinsdag door de HCP vrijgegeven.

Uit het rapport blijkt dat slechts "40 procent van de huishoudens eender welke verlenging van de lockdown door de regering kunnen verdragen". De rest zou het gemiddeld slechts 32 dagen kunnen volhouden.

De HCP geeft daarnaast aan dat "18 procent huishoudens een verslechtering van de familiale betrekkingen ervaart vanwege de noodtoestand". Voor 72 procent huishoudens heeft de lockdown geen invloed gehad op de betrekkingen binnen het huishouden. De rest stelt zelfs een verbetering van de relaties binnen het gezin te hebben vastgesteld.

Om de lockdown te verzachten kijkt 66 procent Marokkaanse huishoudens naar series of films, lezen boeken of houden zich bezig met andere intellectuele of vrijetijdsactiviteiten. 51 procent brengt meer tijd door met de familie, 37 procent verdiept zich in de religie, 35 procent heeft via de moderne communicatiemiddelen contacten met familie en vrienden, 12 procent sport thuis en 9 procent maakt "veel gebruik" van de toegestane uitstappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team