Zoeken

Marokko: ook werkers informele sector krijgen hulp

30 maart 2020 - 13:20 - Economie

©

Marokkaanse huishoudens die in de informele sector werken en die zonder inkomen zitten vanwege de noodtoestand, zullen een financiële steun krijgen van de regering.

Minister Mohamed Benchaaboun van Economie en Financiën, maakte dat vrijdag bekend. Het comité voor economische controle (CVE) kwam op maandag 23 maart bijeen en besloot de situatie in twee fasen te behandelen.

Huishoudens die ingeschreven zijn bij de medische zorgdienst Ramed en die in de informele sector werken, zullen via het speciaal fonds voor het beheer van de Covid-19 epidemie een vergoeding ontvangen zolang de noodtoestand geld.

Zo zullen huishoudens van één of twee personen 800 dirham ontvangen, van drie tot vier personen 1000 dirham en van meer dan vier personen 1200 dirham.

Mensen die zijn ingeschreven bij de Ramed en de hulp willen ontvangen moeten via SMS naar het nummer 1212 hun Ramed-kaartnummer sturen. De vergoedingen zullen vanaf 6 april worden gestort. Dagwerkers die niet bij de Ramed zijn ingeschreven en in de informele sector werken, zullen zich in de komende dagen via een nieuwe website kunnen melden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team