Zoeken

Koopkracht Marokkanen sterk gedaald door coronacrisis

27 juli 2020 - 21:40 - Economie

©

Marokkanen hebben sinds het begin van de coronavirus pandemie hun koopkracht sterk zien dalen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Hoge Planning Commissie (HCP).

Dit onderzoek werd tussen 15 en 24 juni verricht op een steekproef van 2169 Marokkaanse huishoudens en geeft een overzicht van de negatieve impact van de gezondheidscrisis en de sanitaire noodtoestand.

Als enkel naar de beroepen wordt gekeken daalde het inkomen van ambachtslieden en gespecialiseerde arbeiders met 86%, van handelaars met 84%, van landbouwers met 77% en van hoge kaderleden met 26%.

Een Marokkaanse huishouden op twee geeft sinds het begin van de pandemie ook minder uit voor voedsel. Drie op tien huishoudens geven minder uit aan fruit en een op vier huishoudens eet minder rood vlees en vis. Op het platteland is deze daling nog belangrijker.

Volgens de enquête zal de situatie de komende maanden geleidelijk aan verbeteren. 82% van de huishoudens die hun voedseluitgaven hebben verlaagd, verwachten dat nog enkele maanden te moeten doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team