Zoeken

Frans Marokkaans gezin komt om tijdens vakantie in Marokko

10 november 2021 - 10:00 - Marokko

©

Vier leden van een gezin uit het Franse Toulouse die op vakantie waren in Kenitra, zijn vrijdagavond overleden aan de gevolgen van gasvergiftiging. Er is een onderzoek ingesteld om de omstandigheden van het tragische incident op te helderen.

Een echtpaar uit Toulouse was samen met hun twee jonge dochters en hun grootmoeder op vakantie in de Marokkaanse stad Kenitra, toen ze het slachtoffer werden van gasvergiftiging, aldus La Dépêche. De politie en de brandweer werden verwittigd door buurtbewoners die gas hadden geroken. De slachtoffers kregen eerste hulp, maar de vader en de grootmoeder overleden ter plaatse. De twee kleine meisjes stierven een paar uur later. De moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar zou maandag ontwaakt zijn uit haar coma.

Lees ook: Tanger: gaslek doodt twee mensen, drie personen op intensive care

De buren van de slachtoffers in Marokko en hun familieleden in Toulouse zijn enorm geschokt door dit tragische nieuws. In Toulouse koesteren nabestaanden de herinnering aan de "schattige meisjes" en de ouders "die hard werkten en zeer discreet waren". Si Mohamed El Ghamrasni, de islamitische aalmoezenier die strijdt tegen de radicalisering van gedetineerden in de gevangenissen van de regio Midi-Pyrénées, is de grootvader van de kinderen.

Lees ook: Koppel en kind dood door gaslek in Mdiq

In Marokko is een onderzoek ingesteld om de precieze omstandigheden van het incident vast te stellen. De slachtoffers zullen naar verwachting later deze week naar hun laatste rustplaats worden gebracht. Een eerbetoon aan de familie staat voor aanstaande vrijdag gepland in de moskee van Toulouse.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team