Zoeken

Marokkaans restaurant in VK gestraft voor zwartwerk

18 mei 2023 - 16:00 - Wereld

©

Van een Marokkaans restaurant in Peterborough in het Verenigd Koninkrijk is de vergunning twee weken geschorst, nadat een man er illegaal in de keuken bleek te werken. Daarnaast moet het etablissement ook een boete betalen.

Justitie besloot restaurant Tavan, dat zich in het Pearl Hotel in Lincoln Road bevindt en in eigendom is van Burgas Sea Limited, onder toezicht te plaatsen van de gemeenteraad van Peterborough en het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. Tijdens een hoorzitting is de vergunning van de zaak voor twee weken geschorst, meldt PeterboroughTelegraph. Het restaurant heeft ook een boete van 10.000 pond gekregen, omdat het de Egyptische Ahmed in dienst had genomen, terwijl deze laatste niet in het Verenigd Koninkrijk mag werken. Het restaurant heeft 21 dagen de tijd om tegen de beslissing van de licentiecommissie in beroep te gaan.

Lees ook: Marokkaanse restauranteigenaar opnieuw veroordeeld voor "moderne slavernij"

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt het restaurant vorig jaar twee keer te hebben bezocht. De eerste keer is de Egyptische onderdaan in de keuken aangetroffen, maar hij was niet aan het werken. De tweede keer was hij in de keuken aan het koken. De werknemer werd 40 pond contant betaald voor het verrichte werk.

Lees ook: Marokkanen veroordeeld voor zwartwerk in Belgisch visrestaurant

Tijdens de hoorzitting gaf het restaurant de overtreding toe. Andy Cave, de advocaat van Chavadar Zhelev, zei dat zijn cliënt toegaf dat Ahmed tijdens het tweede bezoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken in de keuken werkte, zonder de juiste documenten. Dit was volgens hem de "grootste fout" uit zijn zakelijke carrière.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team