Zoeken

Marokkaan in rolstoel schiet politieagent neer in Malaga

31 mei 2023 - 19:00 - Wereld

©

Een jongeman van Marokkaanse afkomst heeft zich maandag gewapend verschanst in een huis in het Spaanse Mijas bij Málaga, van waaruit hij het vuur opende en een agent van de Guardia Civil aan de voet verwondde.

De 21-jarige man zou ruzie hebben gehad met zijn moeder in het ouderlijk huis in Málaga. Zijn broers alarmeerden de Guardia Civil, die een patrouille stuurde. Bij hun aankomst opende de verdachte het vuur en verwondde een van de agenten in zijn voet, aldus bronnen dicht bij het onderzoek aan Europa Press.

Lees ook: Marokkaan neergeschoten door politie in Italië

Meerdere agenten werden ingezet om het gebied te beveiligen. Na verschillende onderhandelingspogingen stopte de jonge Spanjaard van Marokkaanse afkomst uiteindelijk met zijn acties. De verdachte zit in een rolstoel. Hij zou deels verlamd zijn sinds hij buiten een restaurant werd beschoten en vijf keer werd geraakt.

Op 22 oktober 2022, toen hij met twee vrienden een restaurant verliet, vuurde een onbekende zes schoten op hen af alvorens op een motorfiets te vluchten. De jongeman werd toen in de rug en schouder geraakt.

Lees ook: Marokkaanse militair doodgeschoten door drugssmokkelaars in Sebta

De verdachte is bij de politie bekend sinds hij minderjarig was. Hij is meermaals gearresteerd voor verschillende misdrijven, waaronder het neersteken van zijn stiefvader in 2020 en zijn betrokkenheid bij een ontvoering een jaar later in El Ejido bij Almería.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team