Zoeken

Marokkaan veroordeeld voor mishandelen ouders

14 augustus 2023 - 17:00 - Wereld

©

In het Franse Soissons is een Marokkaanse man van in de vijftig, dakloos en verslaafd aan alcohol, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, voor het mishandelen van zijn ouders.

"Mijn moeder is bipolair, dus elke actie die ik tegen haar onderneem, heeft een reden. Maar van nature ben ik niet gewelddadig," verdedigde Feth-Allah Yanouri zich in de rechtbank, voordat hij op bevel van de rechter uit de zaal werd gezet. Enkele minuten eerder had zij hem gewaarschuwd niet te spreken zonder toestemming, meldt L’Union. Niet in staat zijn woede te bedwingen, schold de dakloze en alcoholistische man zijn moeder uit.

Lees ook: Marokko: man opgepakt voor gijzelen ouders in garage

Het geweld waarvan hij wordt beschuldigd vond plaats op 5 augustus. Hij was die dag naar het huis van zijn ouders gegaan om wat spullen op te halen, maar werd buiten gezet. Hij reageerde woedende en sloeg zowel zijn vader als zijn moeder. De volgende dag keerde hij terug en klom over het hek om de voorruit van een auto te beschadigen. Zijn moeder begrijpt de situatie niet. "We hebben alles voor onze zoon gedaan. We hebben hem onderdak, voedsel en kleding gegeven. Maar hij komt en gaat, drinkt en gebruikt drugs voor onze ogen en die van mijn kleinkinderen. Hij bedreigt me en misbruikt onze vriendelijkheid."

Volgens Ludovic Broyon, de advocaat van Feth-Allah Yanouri, moet men eerst naar de jeugd van zijn cliënt kijken. "Je moet teruggaan naar zijn moeilijke jeugd. Hij werd naar Marokko gestuurd (waar hij vermoedelijk mishandeld werd), voelde zich in de steek gelaten door zijn ouders, wat leidde tot een eerste trauma. Zijn gewelddadige gedrag komt door de alcohol. Als hij drinkt, wordt hij gewelddadig. Als hij nuchter is, gedraagt hij zich normaal. Als je dakloos bent, drink je, en alcohol maakt je weer dakloos."

Lees ook: Marokkaan vermoordt ouders en pleegt zelfmoord in Groot-Brittannië

Dit overtuigde de rechtbank echter niet. Feth-Allah Yanouri’s strafblad, dat al vijf veroordelingen bevat, hielp ook niet. Hij kreeg 20 maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team