Zoeken

Jonge Marokkaan beleeft hel in ijskoude Russische luchthaven

26 maart 2020 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Zakaria Chahid zit al dagen vast op de internationale luchthaven Vnoekovo, op een dertigtal kilometer ten zuidwesten van Moskou. Door de gesloten grenzen in Rusland én in Marokko kan hij geen kant op.

Sputnik bericht dat de jongeman enkele dagen geleden in Rusland aankwam. Hij volgde zijn Russische vrouw die door de Marokkaanse autoriteiten was uitgezet. Maar bij zijn aankomst in Rusland kreeg hij geen toestemming om de luchthaven te verlaten vanwege de maatregelen tegen de coronavirus epidemie.

Zakaria heeft geen andere keuze dan op de luchthaven te wachten. Hij heeft een tijdelijke verblijfsvergunning, maar mag vanwege de uitzonderlijke situatie het land toch niet in. Terug naar Marokko keren is ook geen optie. Het luchtruim en de grenzen van het koninkrijk zijn gesloten en de noodtoestand werd er afgekondigd.

Ivguina Ivanchinko, zijn Russische vrouw, brengt hem dagelijks eten en basisbenodigdheden. Volgens de jonge vrouw, die met zwangerschapsverlof is, overweegt de Russische politie Zakaria naar Istanboel te sturen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team