Zoeken

Marokkaan slachtoffer racistische aanval in Spanje

1 juli 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Houssam Lousfi, een Marokkaan die vier jaar geleden naar Spanje kwam, claimt het slachtoffer te zijn geworden van een racistische aanval door veiligheidsagenten die hem na een ruzie bespuugden en hem een "fucking Moor" noemden.

Houssam, die als alleenstaande minderjarige naar Spanje kwam, droomt ervan politieagent te worden. Na dit ongelukkige incident wil hij hard werken om deze droom te verwezenlijken. Hij had een woordenwisseling met een bewaker in een cafébar. Een paar uur na de ruzie plaatste hij de video van het incident op de sociale media.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeur slachtoffer racistische moord in Spanje

Net als andere minderjarige migranten werd Houssam de toegang tot de Copity Bar ontzegd door de portier. "De vrouw en andere veiligheidsagenten gooiden mij op de grond en sloegen mij vervolgens," verklaarde hij in zijn klacht, waaraan hij twee medische rapporten toevoegde waarin de verwondingen die hij opliep in detail werden beschreven. De jongeman stelt ook dat hij geboeid en vastgebonden werd door een agent die naar hem spuugde en hem een "fucking Moor" noemde.

Lees ook: Spanje: celstraf voor racistische aanval op Marokkaan

Houssam heeft in december 2020 asiel aangevraagd wegens zijn homoseksualiteit, die in Marokko als een misdaad wordt beschouwd en wordt bestraft. Hij hoopt op een positieve reactie van de Spaanse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team