Zoeken

Marokkaan ontvoerd en gemarteld in Spanje

26 februari 2024 - 13:00 - Wereld

©

De Spaanse politie is op zoek naar de daders die een 33-jarige Marokkaanse man ontvoerden en martelden in Sanlúcar de Barrameda, in de provincie Cádiz.

Het slachtoffer, een voormalig legionair, heeft geen strafblad in Spanje, maar wel in Marokko voor drugshandel, vernam Vozpópuli van politiebronnen. De politie van Cádiz startte na de melding van de ontvoering op maandag een onderzoek om de man te vinden.

Lees ook: Marokkaan komt om bij schietpartij in Spanje

De speurders gingen al snel uit van een afrekening in de drugswereld. Ze vermoeden dat de Marokkaan een schuld had bij zijn ontvoerders, die lid zijn van een criminele organisatie, en dat ze hem een ​​waarschuwing wilden geven.

Onder druk van de politie lieten de criminelen de man dinsdag vrij. Het slachtoffer was mishandeld, gemarteld en had drie schotwonden in zijn benen. Hij werd gedumpt bij een benzinestation. Agenten die ter plaatse kwamen, verleenden eerste hulp en brachten hem met een ambulance naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten in Spanje

Er loopt een onderzoek om de daders te identificeren en te lokaliseren. Een tiental personen worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering. De drugshandel terroriseert de stad Cádiz al enige tijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team