Zoeken

Franse ontvoerders gepakt na marteling Marokkaan in Spanje

6 juli 2024 - 09:00 - Wereld

©

Twee Fransmannen zijn in Spanje gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van het ontvoeren en martelen van een Marokkaan in Malaga.

De aanhouding is het resultaat van een maandenlang onderzoek. De verdachten, 39 en 43 jaar oud, werden opgepakt in Spanje en Frankrijk, meldt de Spaanse politie. Ze worden verdacht van ontvoering, marteling en het bezit van oorlogswapens.

Lees ook: Influencer Selma Mansouri opgepakt voor ontvoering en mishandeling

De twee zouden het slachtoffer elf dagen lang hebben vastgehouden in een boerderij in Torrox, een dorp aan de Costa del Sol dat bekendstaat als een hotspot voor internationale drugshandel en afrekeningen. Ze eisten 1,4 miljoen euro losgeld van zijn familie. Tijdens zijn gevangenschap zouden ze een stuk van zijn oor hebben afgesneden, hem hebben geslagen en hem hebben uitgehongerd, met slechts af en toe wat water. Uiteindelijk lieten ze hem vrij op een afgelegen plek in de regio.

De familie van het slachtoffer ontving een video waarin de Marokkaan te zien was met vastgebonden handen en voeten en een gezicht vol blauwe plekken. Deze video leidde tot de arrestatie van een van de verdachten in een badplaats aan de Costa del Sol. Bij een huiszoeking vond de politie een AK47-geweer, drie pistolen en veel munitie. De tweede verdachte werd later in Parijs gearresteerd op basis van een Europees arrestatiebevel.

Lees ook: Marokkaan ontvoerd en gemarteld in Spanje

Het onderzoek loopt nog om het motief voor de ontvoering en de betrokkenheid van de verdachten vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team