Zoeken

Marokko: toerist mist vlucht omdat PCR-test kwartier verlopen is

5 januari 2021 - 11:20 - Marokko

©

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft Marokko tijdig stevige corona-maatregelen. Lange tijd voor de meeste Europese landen, had Marokko al rigoureuze maatregelen getroffen om het gezondheidstoezicht aan zijn grenzen en binnen het koninkrijk te waarborgen.

De Marokkaanse autoriteiten hebben op 14 december een Chinese vrouw verboden om aan boord te gaan van een Royal Air Maroc-vlucht tussen Casablanca en Madrid. Reden is dat haar PCR-test al 15 minuten verstreken was. Spanje eist namelijk een coronatest van minder dan 72 uur.

De vrouw was zich bewust van de onregelmatigheid van haar situatie, maar dacht dat de Marokkaanse autoriteiten de situatie licht op zouden vatten. Ze was, net als vele anderen, verrast toen ze zag dat Marokko de veiligheidsregels en de corona-maatregelen strikt handhaaft.

Terwijl Spanje nog niet in lockdown was, kondigde Marokko al op 12 maart de sluiting aan van al zijn grenzen via land, zee en lucht. De volgende dag werden alle zee- en luchtverbindingen met Spanje opgeschort. En een paar dagen later vond ook de sluiting van de landsgrenzen met Sebta en Melilla plaats, waardoor duizenden Marokkanen het koninkrijk niet meer binnen konden. Pas enkele maanden later zouden ze terug naar huis kunnen gaan.

Ook de maatregel voor het dragen van een mondkapje is snel ingevoerd door de Marokkaanse overheid. De curve met het aantal besmettingen bereikte nooit een hoogtepunt zoals in alle Europese buurlanden. Dit heeft Marokko niet weerhouden om andere strenge maatregelen te treffen om de wereldwijde gezondheidscrisis op zijn grondgebied het hoofd te bieden. Zo was er de huisquarantaine en de perifere lockdown van buurten in de medina of arbeiderswijken, wanneer er een geval bekend werd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team