Zoeken

Marokko opent grenzen voor bepaalde categorieën personen

14 mei 2021 - 11:20 - Marokko

©

De Marokkaanse grenzen blijven gesloten. Sommige mensen mogen deze zomer echter wel naar Marokko komen. Tot dusver heeft het koninkrijk een verbod ingesteld op vluchten met 54 landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk, Spanje, en Algerije.

Marokko heeft de beperkingen op de toegang tot zijn grondgebied versoepeld. Sommige mensen zijn dus gerechtigd om per vliegtuig naar het koninkrijk te reizen. Alle Marokkaanse burgers, buitenlanders met de Marokkaanse verblijfsstatus, echtgenoten en kinderen van Marokkaanse of Franse burgers die in Marokko verblijven, alsmede buitenlanders met dwingende beroepsredenen, zijn bij deze versoepeling van de maatregelen betrokken. Deze personen moeten een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur oud kunnen overleggen en moeten kunnen aantonen dat zij één van de hierboven genoemde dwingende redenen hebben.

De Marokkaanse regering heeft op 20 maart 2020 de noodtoestand voor de volksgezondheid uitgeroepen na de uitbraak van het coronavirus in het koninkrijk. Er gelden nog steeds beperkende maatregelen om de verspreiding van Covid-19 en varianten daarvan tegen te gaan. Tijdens de maand Ramadan gold een avondklok van 21.00 uur tot 6.00 uur en van 20.00 uur tot 6.00 uur. Restaurants, cafés en winkels mogen open zijn, maar moeten elke dag om 20.00 uur sluiten.

Marokko heeft tot dusver de luchtverbindingen met Nederland en 53 andere landen opgeschort. Ook de scheepvaartverbindingen zijn opgeschort. Er worden alleen repatriëringsvluchten uitgevoerd en er wordt ook gebruik gemaakt van veerboten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team