Zoeken

Marokkaan gearresteerd voor moord en aanval in kerken Algeciras

26 januari 2023 - 16:00 - Wereld

©

Yassin Kanza, een man van Marokkaanse afkomst, is woensdag aangehouden als verdachte van de moord op een koster en de gewelddadige aanval op een priester in Algésiras. De man, die in het bezit was van een katana, zou zich in verschillende kerken van de stad hebben begeven om mensen neer te steken. De politie sluit een terroristische daad niet uit.

Kanza begaf zich donderdagavond rond 19 uur naar de parochie van Santa María Auxiliadora, waar hij de 74-jarige Salesiaanse vicaris Antonio Rodríguez neerstak. Het slachtoffer droeg op dat moment de mis op in de San Isidro kapel. Rodríguez werd zwaargewond naar het ziekenhuis van Punta de Europa gebracht en verkeert niet meer in levensgevaar, meldt Malaga Hoy.

Lees ook: Italië: chaos door Marokkaan die kerk binnenloopt en "Allah" roept

Daarna bezocht de verdachte de Nuestra Señora de La Palma kerk op de centrale Alta plein in Algeciras, waar hij de koster Diego Valencia aanviel. Valencia slaagde erin de kerk te verlaten, maar is later aan zijn verwondingen overleden. Nog drie andere personen raakten gewond tijdens de aanval. Later zou Kanza zich naar de Europa kapel hebben begeven, tegenover de Nuestra Señora de La Palma kerk, met als doel nog meer religieuzen neer te steken, maar de deuren van de kapel waren gesloten.

Lees ook: Marokkaan die kerk in brand stak uit Spanje gezet

De verdachte werd uiteindelijk aangehouden door de lokale politie en werd in bewaring gesteld op het politiebureau van Algeciras. De Spaanse Bisschoppenconferentie (CEE) heeft de aanvallen sterk veroordeeld. "Als gelovigen vragen wij de God van barmhartigheid en vrede om hoop te geven aan de slachtoffers, de gewonden te genezen, de kerk en de samenleving te begeleiden in de zoektocht naar vrede en de harten van gewelddadige personen te veranderen", aldus de bisschoppen in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team